Annen ajatelmia

Uusi vaihtoehto - ilo itkun jälkeen!

Keskiviikko 14.6.2017 klo 12:28


Perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä
hävetti katsella miten puolueen Puoluekokouksessarakentaneita ja sen eteen töitä tehneitä kohdeltiin. 93-vuotias sotaveteraani, SMP:n veteraanikansanedustaja-isäni oli äärimmäisen järkyttynyt ja hänelle tuli itku, kun hän kuunteli puheenvuoroja ja katseli puoluekokousedustajien käytöstä, joista hehkui täydellinen kunnioituksen puute. Myös paikalla olleet toimittajat kiinnittivät huomiota tähän ylimieliseen käytökseen.
Perheeni on ollut vuodesta 1968 politiikassa aina tavallisen, pienen ihmisen asioita ajamassa. Olen itsekin lähtenyt politiikkaan puolustamaan näitä asioita. 

En siis ole politiikassa uusi tulokas tai tuuliviiri. Olen nähnyt ja kokenut poliittiseen elämään kuuluvat nousut ja laskut, ilot ja pettymykset. 

Minulla on erittäin isänmaalliset ja kristilliset arvot. Ei vähiten sen vuoksi, että isäni joutui lähtemään rintamalle 17 vuotiaana, koki sodan kauhut ja sen jälkeiset vaikeat ajat. Ne tapahtumat ovat muokanneet meidän perheen arvoja. Olen oppinut kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Heitä, jotka ovat tämän maan rakentaneet. Omat lapseni on kasvatettu samoilla arvoilla. Molemmin puolinen luottamus, sen saavuttaminen ja säilyttäminen sekä rehellisyys niin itselle kuin muitakin kohtaan on meille tärkeää. 

Suomalaisten etu ensin!

Minulla  työ menee aina oman edun, jopa perheen ja ystävyyssuhteiden edelle. Kummitädin hautajaiset jätin väliin, koska suuri valiokunta käsitteli eduskunnassa Kreikan tukipakettia ministeri Urpilaisen kanssa. Rakkaan lapsuuden ystävän häät jäivät väliin eduskuntaryhmän kokouksen vuoksi. Työ menee jälleen oman edun edelle. On naurettavaa puhua seteliselkärankaisista, koska juuri tälle 20 edustajan porukalle raha ei ole ollut koskaan motiivi tähän työhön ryhtymiseen tai sen tekemiseen. Ei tässäkään ratkaisussa: setelit jäivät Perussuomalaiselle puolueelle ja PS-eduskuntaryhmälle. Oma etu ei mene suomalaisten edelle: Uusi vaihtoehto -ryhmässä tiedämme, että tämä ratkaisu voi olla oman poliittisen uramme loppu! 

Politiikassa pitää olla osaamista - räksyttäjiä kyllä riittää!

Jokainen ammatikseen politiikkaa tekevä tietää että VAIN hallituksesta käsin voi vaikuttaa lainsäädäntöön, valtion talousarvioon ja Suomen virallisiin kantoihin kansainvälisissä neuvotteluissa. Oli täysin kestämätön ajatus, että hallitusvastuuseen olisi tullut RKP tai KD. Näiden puolueiden tavoitteet olisivat pyyhkineet pöytää jo saavutetuilla PS-tavoitteilla.  Nyt käyttöön oli otettava järeät toimenpiteet, koska perussuomalaisten nykyjohto ei siihen kyennyt. Siltä puuttuu poliittinen pelisilmä ja osaaminen: älä koskaan aliarvioi toista ihmistä, hänen mielipiteitään tai arvojaan. Ylimielisyys harvoin kantaa omien tavoitteiden täysimääräiseen saavuttamiseen. Opposition räksyttäjillä ei ole mitään vaikutusvaltaa, sen me kaikki politiikkaa ymmärtävät tiedämme.

Uusi vaihtoehto -ryhmälle on tärkeää pitää huolta siitä, että Suomen talous saadaaan nousuun: työpaikkoja, verotuloja ja sitä kautta voimme säilyttää hyvinvointiyhteiskunnan palvelut. Ilman muuta meillä on edelleen mukana myös EU-kritiikki, jonka eteen olen itsekin kuusi vuotta eduskunnassa töitä tehnyt. Vuoden 2011 eduskuntavaaleissa teemani oli: " Hoidetaan ensin suomalaisten asiat kuntoon ja pelastetaan muu maailma vasta sen jälkeen." Nämä teemat ovat entistä vahvemmin mukana! Maailman tilanne on muuttunut ja suomalaisten etujen puolustaminen vaatii entistä parempaa ja vahvempaa osaamista, mutta myös yhteistyötä muiden kanssa. 

Raskas päätös!

Olen ollut aktiivisesti kehittämässä puolueen toimintaa 10 vuoden ajan, tehden töitä lukemattomia tunteja, päiviä ja viikkoja. Ilman palkkaa tai muita rahallisia korvauksia. Vain sydämen ja aatteen palolla. 

Päätös jättää poliittinen yhteisö, jonka eteen olin tehnyt töitä, oli todella - todella vaikea ja tein sen raskain sydämin. Uskoni puolueeseen oli niin vahva, etten koskaan uskonut tällaista omalle kohdalleni tapahtuvan. En kuitenkaan hyväksy sitä, että toinen ihminen voidaan polkea häikäilemättömästi jalkoihin korottamalla samaan aikaan oma ego taivaisiin.  Puolueen uuden siiven kirjoittelu, toiminta ja ylipäänsä asennoituminen muihin ihmisiin meni sellaisiin mittasuhteisiin, etten nähnyt enää muuta ratkaisua. Ne muutamat saamani halla-aholais-palautteet vahvistavatkin sen, että tekemäni ratkaisu oli oikea. Ne kuulostavat vain turhautuneiden, tyhjien tynnereiden kolinalta eivätkä ansaitse sen kummempaa kommentointia. 

Kannustusta sataa!

Ne ihmiset jotka ovat olleet tukemassa ja äänestämässä sekä tuntevat  taustani ja minut ihmisenä, ovat olleet iloisia ratkaisustani. Itse asiassa kannustus tehdä pesäero Perussuomalaiseen nykyjohtoon oli lauantai-illasta lähtien todella vahvaa!

Saamani palaute yli puoluerajojen on kannustavaa ja päätöstäni tukevaa - niitä tulee niin somessa, sähköpostitse, puhelimitse kuin henkilökohtaisestikin. 

Nyt tuntuu sydämessä rauhalliselta. Olen valinnut työyhteisön, jossa vallitsee keskinäinen arvostus, luottamus ja kunnioitus!


Kommentit

16.6.2017 6:42  Susanna Larika

Miten nolon vedota Vainion eli 93-vuotiaan itkuun! Ota nyt ihan itse se vastuu omasta toiminnastasi sillä se on se mikä sinua seuraa.
Mieheni äänesti sinua joten voitko antaa hänen antaman mandaatin takaisin hänelle. Olemme erittäin vihaisia ja ymmällämme tempustasi.

16.6.2017 6:46  Susanna Larila

Samanlaisia vastauksia kuin 'Kikellä' eli hyvin on Soinin mantrat opeteltu. Anne, missä äänestäjä ja ne jotka sinuun uskoivat? Missä perussuomalaisuuteen uskovat ihmiset vai onko se sittenkin vain ja ainoastaan kyse omasta statustuksesta ja veronmaksajien ylläpitämästä hyvinvoinnista?

16.6.2017 6:55  Susanna Larila

'Ne kuulostavat vain turhautuneiden, tyhjien tynnereiden kolinalta eivätkä ansaitse sen kummempaa kommentointia. '
Siinä soinimainen asenne äänestäjiä kohtaan sillä Anne ei välitä Sipilän (Soinin) politiikasta ja soimaa kirjoittajia tyhjiksi tynnyreiksi. He ovat tavallisia kansalaisia jotka kirjoittavat koska ovat huolissaan joten se heille suotakoon.
MUTTA jos kansanedustaja (?) näin kirjoituksellaan halventaa äänestäjiään ja hänen tyhminä pitämiään (mikä on Annen ÄO) ja kansalaisia , osoittaa ylimielisyyden koska tietää että irtisanomisaika alkoi kaksi vuotta sitten!

Anne, nyt kansan joukkoon kertomaan valinnan perusteet!

16.6.2017 20:16  M. Pesonen

Soini vie teitä kuin pässiä narussa teuraalle. Hän ei voinut suostua Halla-ahon puheenjohtajuuteen koska tämä ei varmasti suostu olemaan Soinin sätkynukkena kuten Medvedev oli Putinille. Soinin tod.näköinen tavoite päästä v. 2019 palkintona saatavaan suurlähettilään virkaan Englantiin jonka jälkeen hänelle on ihan sama miten teidän käy. Ahneus iski äänestäjien edelle, minäkin olen yksi heistä, tulipahan kusetettu olo.

20.6.2017 18:17  Jorma

Seuraavien vaalien jälkeen joudut uskoakseni samaan työttömien jonoon laittelemaan hakemuksia kerran viikossa saadaksesi peruspäivärahasi.

22.6.2017 10:58  Tero Salo

HYVÄ kirjoitus Anne.
Tsemppiä uusiin kuvioihin.

7.7.2017 22:42  Jari

Annen kirjoitus OK. Perustelut OK.

28.8.2017 23:50  Jari

On se uskomatonta miten ihmiset lankeavat kirjoittamaasi tyhjänpäiväiseen "hevonpaskaan"! Itse ääneni sinulle antaneena olen todella pettynyt moiseen tuuliviri otteisiin, aivan käsittämätöntä soinin perseen nuolentaa ja heikkoutesi näytit turvapaikanhakija kysymyksessä täydellisesti, eli "kunhan ei itse tarvi sanoa mitään niin pysytään toisten seläntakana ja ollaan hissukseen" !!! petit täysin äänestäneiden luottamuksen, eikös se mennyt jotenkin niin että "hoidetaan Suomalaisten asiat ensin, autetaan sitten muita" ...eli häpeä JUMALAUTA!!! oksettavaa...


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini