Annen ajatelmia

"Uusi päivä kaiken muuttaa voi!"

Perjantai 9.10.2015 klo 13:51


Gallupit aaltoilevat, hallitusvastuun ottamisen jälkeen oli odotetavissa että notkahdus tulee. Ihmisillä on tottakait paljon odotuksia PS:n varalle, mutta aikaisempien hallitusten tekosia ei kukaan pysty muuttamaan parissa kuukaudessa. Odotukset ovat olleet kovat, mutta tämän hallituksen toiminta-aikaa on kulunut vasta muutama kuukausi.

Nyt ollaan tilanteessa joka on ennen näkemätön vaikea  monella saralla:
1.Taloustilannetta yritetään kääntää pois velalla elämisestä. Edellisten hallitusten päätöntä toimintaa on yritettävä korjata eikä se ole kivutonta.

2. Samaan aikaan koko Euroopan on yllättänyt ennennäkemättömän laaja turvapaikanhakijoiden tulva.Ei yksikään maa Euroopassa ollut tällaiseen varautunut. Suomessa tähän asiaan liittyvä kritiikki on helpointa kohdistaa Perussuomalaisiin. Ps:n  ministerit aloittivat kuitenkin heti työsarkansa alussa ennennäkemättömän laajat selvitykset liittyen turvapaikan hakijoihin mm. erilaisten sosiaalietuuksien suhteen. Kansalaiset odottavat tuloksia herkeämättä, mutta ne eivät vielä ole ulospäin selkeästi näkyviä.
Ymmärrän ihmisiä varsin hyvin. Meillä kaikilla on samat pelot, eivät kaikki tänne tulleet ole avuttomia ja sotaa paossa.
Perussuomalaiset ministerit ovat tehneet koko hallituskauden rajusti töitä ja siitä esimerkkinä tänään ministeri Hanna Mäntylän erinomainen tietopaketti missä mennään turvapaikan hakijoiden osalta.

3. Kreikan tukipaketin osalta PS ei voinut mitään;EVM päätöstä vastustimme viime kaudella juuri tällaisista syistä. Tuen myöntämistä Suomi ei yksin voinut estää.
 
Työ ja työllisyys nostaa Suomen talouden, siihen hallitus satsaa ja sillä saamme lisää vientiä. Suomalaisissa on voimaa ja osaamista. Rakennemuutokset eivät ole aina mukavia. Mutta niitä on yksityisellä sektorilla tehty maailman sivu. Olen itsekin saanut niistä osani. Eihän se kivaa ole, että työtehtäviä, lomaetuuksia tai päivystyskorvauksia sorvataan. Päivystyskorvausten lopettaminen oli lähes ilmoitusluontoinen asia. Lomien sijaisuuskorvaukset oli helppo lopettaa muuttamalla työtehtävät tehtäviksi tiimeissä. Muutoksiin oli vain sopeuduttava. Eikä kivaa ollut myöskään saada kesken työpäivän tekstiviesti, että minut oli myyty toiseen yritykseen. Otin sen asian kuitenkin "Ilon kautta" ja totesin, että olihan se hyvä, kun kelpasin 20-vuoden työsuhteen jälkeen vielä myytäväksi. Suoja-aikaa irtisanomiselle uuden työnantajan palveluksessa annettiin peräti vuosi. Noh, lomautuksista ei tässä nyt sen enempää, nekin ovat arkipäivää.
Puolueiden eilisen gallup-lukeman viesti on otettava vakavasti. Mutta  nyt ei pidä antaa periksi. Gallupluku kertoo että töitä on sitkeästi jatkettava,  Erityisesti nyt meillä on vahva tekemisen meininki, onhan meillä on edustajat pöydissä joissa voimme vaikuttaa päätöksiin. Tätä on odotettu. Politiikka on pitkäjänteistä työtä, vastoinkäymiset on tehty voitettaviksi.
 
Lainaan loppuun 92-vuotiaan veteraanikansanedustaja Mikko Vainion suosimaa slogania: "Uusi  päivä kaiken muuttaa voi!"


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini