Annen ajatelmia

Kellokortti leimattu

Tiistai 28.4.2015


Eduskuntatyö käynnistyi viime viikon torstaina eduskuntaryhmien järjestäytymisellä. Perussuomalaiset jatkavat samalla, hyväksi havaitulla puheenjohtajakokoonpanolla.

Eilen 27.4.2015 maanantaina tarkistettiin valittujen kansanedustajien valtakirjat, joten uusi eduskuntakausi pyörähti käyntiin. Tänään tiistaina oli kauden ensimmäinen täysistunto, jossa valittiin puhemiehistö. Lisäksi ryhmien puheenjohtajien välillä käydään neuvottelut valiokuntien puheenjohtajuuksista. Edustajien valiokuntapaikkoja ei ole vielä jaettu. Keskiviikkona valtiopäivät avataan virallisesti.

Tänään pidettiin myös vaalikauden ensimmäinen Hämeen vaalipiirin kansanedustajien kuukausikokous. Alueen kansanedustajien, maakuntaliittojen ja muiden sidosryhmien yhteistyö onkin tärkeää alueen kehittämiseksi ja tuota yhteistyötä on edelleen tiivistettävä. On hyvä muistaa, että alueellisesti ei ole oppositiota eikä hallitusta, vaan molemmilla maakunnilla on yhteiset tavoitteet, joihin pyritään ja joita voidaan yhdessä edistää.

Koko Suomen tilanne on taloudellisesti haastava. Hämeen omana haasteena on sijainti lähellä metropolialuetta, mutta kuitenkin sen ulkopuolella. Toisaalta kehittämällä omia maakuntiamme voimme olla osana viemässä koko Suomen kehitystä paremmalle kasvu-uralle.

Alueen kilpailukyvyn kohentamiseksi liikennehankkeet kuten eteläinen kehätie ovat erityisen tärkeitä.  Työllisyysluvut erityisesti Päijät-Hämeessä ovat maan synkimpiä. Alueen vetovoimaisuutta on lisättävä, jotta saamme uusia investointeja ja sitä kautta työpaikkoja, veronmaksajia ja hyvinvointia.

Myös kuukausikokouksessa sekä Kanta- että Päijät-Hämeen kehittämisen ja edunvalvonnan kärkiteemoina toistuivat saavutettavuuteen ja liikenteeseen liittyvät parannukset. Niiden kautta luodaan pohjaa, jolle muuta kasvua voidaan rakentaa.

Eduskuntatalon remontin vuoksi toimintoja on keskitetty ja toimintoja siirretty uusiin paikkoihin mm. Sibelius Akatemian tiloihin. Liikkuminen eri rakennuksista toiseen on melkoisen mutkaista ja siirtymisiin kuluu entistä enemmän aikaa. Myöskään vierasryhmiä ei voi kutsua vierailemaan eduskunnassa samaan tapaan kuin aikaisemmin.

Tunnelmat ja odotukset uuden eduskunnan työlle ovat korkealla. Kansa odottaa muutosta. Muutosta parempaan.

Kiitos niille 6743 äänestäjälle, jotka antoivat valtakirjan tähän työhön.

Se valtakirja tarkoittaa paljon työtä, ideoita sekä sitoutuneisuutta!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini