Annen ajatelmia

Varmista, että etujasi puolustaa päijäthämäläinen kansanedustaja!

Tiistai 14.4.2015


Viimeinen kuukausi on ollut antoisaa aikaa vaalikentillä. Ihmisten tapaaminen, lukuiset halaukset ja tarinat antavat voimaa tehdä tätä työtä. Olo on kiitollinen. Minulla on ollut matkassa upea tukiryhmä, joka jaksaa puurtaa ja tsempata. Ennakkoäänestyksen aikaan päivittäin saapuvat viestit siitä, että joku on antanut äänensä minulle lämmittävät sydäntä yhtä lailla joka kerta. Näitä ihmisiä ja heidän näkemyksiään haluan eduskunnassa edustaa jos minut tulevana sunnuntaina uudelleen valitaan!

Ihmisten tapaaminen ja heidän elämästään kuuleminen on herättänyt paljon ajatuksia. Läheskään kaikki kertomukset eivät ole mukavia, vaan joukkoon mahtuu todella paljon ahdinkoa, taloudellisia vaikeuksia, menetyksiä, työttömyyttä, syrjäytymistä.

Selvää on se, että ensi vaalikaudella kansalaisten ostovoima on saatava kuntoon!! Jos ihmiset eivät osta palveluita tai tavaraa, yrittäjät laittavat lapun luukulle. Pienituloisilta ei voida enää leikata. Tällä vaalikaudella tehdyt eläke- ja lapsilisien jäädytykset on poistettava, jotta edes jokapäiväinen elämä onnistuisi.

Suomen talous on viennistä riippuvainen joten yritysten kilpailukykyä on tuettava. Sääntelyä on katsottava niin Elyjen kuin Avienkin osalta tarkasti. Päätöksenteko ei saa karata liian kauaksi, jotta paikallinen tuntemus säilyy.

Päijät-Hämeessä riittää haasteita tulevaisuudessakin. Työttömyysluvut ovat pilvissä ja valoa tunnelin päässä ei ihan heti ole näkyvissä. Päijäthämäläisten kansanedustajien ja muiden alueen toimijoiden on tehtävä hyvää yhteistyötä alueen elinvoimaisuuden edistämiseksi. Viime vuosina kunta- ja sote-uudistukset ovat heikentäneet alueen yksituumaisuutta, tässä voimme kaikki parantaa. Me sijaitsemme pohjavesialueella ja se rajoittaa esimerkiksi yritysten toimintamahdollisuuksia. Julkinen valta pitää olla yrittäjien kannalta mahdollistava, ei toimintaa hidastavaa tai rajoittavaa!

Tieverkoston kunnosta on koko Suomessa huolehdittava, kumipyörillä liikkuvat niin tavarat kuin ihmisetkin ja jopa palvelut. Eteläinen kehätie on meille Päijät-Hämeessä pääsuoni, joka on saatava kuntoon. Sen eteen on tehty vuosia töitä ja nyt pää on saatu auki. Työtä on jatkettava. Esimerkiksi Lahti ja Hollola ovat investoineet jo miljoona euroa linjauksen selvitystyöhön. Hankkeesta ei hyötyisi vain Lahden seutu vaan myös Hämeenlinna ja Kouvola.

Suomi tarvitsee muutoksen. Uudet työpaikat takaavat verotuloja ja hyvinvointia. Äänestäjät päättävät nyt Suomen suunnan seuraaviksi vuosiksi. Päijät-Häme tarvitsee päijäthämäläisiä edustajia eduskuntaan. Käytä ääntäsi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini