Kansanedustaja Anne Louhelainen

Syntymäaika ja -paikka: 08.01.1965 Lahti
Koulutus: Ylioppilas 1984 (Lahden yhteiskoulu), yo-merkonomi, sihteerilinja 1986 (Lahden kauppaoppilaitos), juridiikan tutkinto 2001 (MJK-instituutti)
Perhe: Avopuoliso Jarmo Kilkki, lapset Jenni 1993 ja Ville 1991, vanhemmat: veteraanikansanedustaja, opettaja, yrittäjä Mikko Vainio ja myymälänhoitaja Tellervo Vainio
Vaalipiiri: Hämeen vaalipiiri 20.04.2011 -


Isäni, veteraanikansanedustaja Mikko Vainion elämänohje : "Suhtaudu asioihin aina positiivisesti, mutta kriittisesti!" Kotoa olen saanut myös vahvan kristillisen kasvatuksen, toisen ihmisen, suomalaisten perinteiden ja arvojen kunnioittamisen! "Iloinen ja tunnollinen" ovat muut minua kuvailleet.

Vanhemmat, perhe ja ystävät ovat minulle tärkeitä. 23- ja 25-vuotiaat lapseni ovat syntyneet ja kasvaneet Hollolassa. Vapaa-aikaa on vähän ja sen vietän mielelläni kotona. Metsälenkit ja koiranäyttelyt sileäkarvaisen noutajan, Cimin (4 v.) ja pitkäkarvaisen saksanpaimenkoiran Iitan (11 kk) kanssa tuovat vaihtelua tiivistahtiseen elämääni.

Työurani olen tehnyt pankissa, yksityisektorilla taloushallinnossa sekä tietoliikenneasennusten työnohjaajana, kunnes vuonna 2011 pääsin eduskuntaan. Hollolan valtuustossa olen ollut vuodesta 2008.

Joskus on hyvä katsoa asioita myös Suomen rajojen ulkopuolella. Olen toinen perussuomalaisista jäsenistä Euroopan neuvostossa, joka käsittelee mm. kansainvälisiä ihmisoikeusasioita.

Lisäksi olen toinen Perussuomalaisen puolueen valtuuttamista jäsenistä The Alliance of Conservatives and Reformists in Europe (ACRE) -poliittisessa ryhmässä, johon kuuluu jäseniä myös Euroopan ulkopuolelta.

Pohjoismaisen neuvoston varajäsenyys antaa näköalapaikan pohjoismaisen yhteistyön mahdollisuuksiin.

Sekä kuntavaltuutetun että kansanedustajan luottamustoimet tukevat toisiaan.

On hyvä, jos voin toimia näillä molemmilla tasoilla, koska kuntapäättäjän tehtävä on "vahtia", että hallituksen hyvät tavoitteet toteutuvat. Omaishoito on tästä hyvä esimerkki!

Kaikissa elämänvaiheissa yhteistyökyky on avainsana. Politiikassa sen merkitys on tärkeä jotta tavoitteet saavutetaan!

Yhdessä olemme vahvoja!